Τοποθεσία-Πρόσβαση

Home / Πάργα / Τοποθεσία-Πρόσβαση

Η πανέμορφη πόλη της Πάργας βρίσκεται 68 χλμ. βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 50 χλμ. νοτιοανατολικά της Ηγουμενίτσας. Υπάγεται διοικητικά στο Νομό Πρέβεζας, στην Ήπειρο και είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, με ιδιαίτερα νησιώτικο χρώμα. Η γραφική πόλη με τα στενά λιθόκτιστα δρομάκια, κοσμικό θέρετρο σήμερα, απλώνεται κάτω από τη σκιά του Μεσαιωνικού φρουρίου, από όπου η θέα προς το Ιόνιο πέλαγος και προς το νησάκι της Παναγίας με το κατάλευκο εξωκλήσι είναι εκθαμβωτική.

Βρίσκεται απέναντι στο νησί των Παξών, στα νότια της Κέρκυρας. Απέχει 38 χλμ. από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, 70 χλμ από το αεροδρόμιο του Ακτίου, την Πρέβεζα, και περίπου 100 χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων. Υπάρχουν λεωφορεία που ξεκινούν κάθε μέρα στην Πάργα από το σταθμό των λεωφορείων της Πρέβεζας, της Ηγουμενίτσας και των Ιωαννίνων.

Καθημερινή σύνδεση με λεωφορείο είναι διαθέσιμη από και προς Θεσσαλονίκη (Μακεδονία σταθμός λεωφορείων) και Αθήνα (Κηφισού σταθμός λεωφορείων). Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, θα πάρει περίπου 3 ώρες από Θεσσαλονίκη και λίγο περισσότερο από Αθήνα.

Είναι προσβάσιμη με πλοίο μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια με το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο (που παίρνει μόνο 30 λεπτά). Κοντινότερο αεροδρόμιο είναι το αεροδρόμιο του Ακτίου στην Πρέβεζα. Η μεταφορά από το αεροδρόμιο στην Πάργα διαρκεί περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο και λίγο περισσότερο με λεωφορείο. Το αεροδρόμιο στην Κέρκυρα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η μεταφορά με πλοίο από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια με λεωφορείο ή με ταξί από Ηγουμενίτσα για Πάργα. Επίσης και το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων δεν είναι μακριά. Με αυτοκίνητο ή λεωφορείο από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων μέχρι την Πάργα θα πάρει περίπου 1 ώρα.

Προσβασιμότητα